Skip to main content

Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream (Review)

Lately, the popular way to do make up and skin care at the same time is using BB Cream or Blemish Balm Cream. And now, there's a new kind of cream called CC Cream or Color Control/Color Corrective Cream. At first, I thought they are basically the same but after I read here and there, I found out that they ARE the same, maybe just a little difference. The point is, CC Cream is focus more on correcting complexion issues and evening out skin tone, that's my conclusion and the main reason to try one.

Finally, one day I bought one, that is from Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream. Why I chose this? Hmm, let me think. Because there was a sale for this product and comparing with CCC from Etude House, I think this CCC price is more reasonable by looking at the size. Moreover, I watched reviews about this CCC, they say the quality is good enough.

This cream comes in a simple-designed pump bottle, with white-black color that makes it seems clean and represent purity. The cream is also white (yes, white, like correction retype fluid).

At first the white cream made me scared about having
white face like deadman

After I blend it really faded, blend really well with my skintone.. 

Maybe you want to see how it looks like when I apply on my face. Hmm, actually I'm a bit shy to put my picture here, but for this review sake, I'll do selca picture upload.. Hehehe..

The left is before I apply CCC, and the right one is the 'after' pic.
See that big acne scar? ._.
Well. from the picture above, you may know that this cream coverage is sheer, very sheer one. But it does the job on even out skin tone and brightening my skin. Hmm, I think it makes my skin looks softer too, eh? And, does my face look like deadman? No?

After all, I think this cream is good to try, but if your main reason on using make up is to cover complexion/acne scar/ dark spot, this cream won't work well. The plus one that I like is, it makes my face dewy and looks healthy. From 5 stars, maybe I'll give this CCC 3,5 because I really need natural coverage for my dark spot.

... xoxo

Comments

  1. OOo, this one is my style - sheer and natural! C: I like that. Thank you very much for the review! <3

    Would you like to follow each other on Bloglovin? Junniku blog [Click!]
    - A Korean fashion, beauty and lifestyle blog!

    ReplyDelete
  2. sistnya orang surabaya ya? beli tony moly ini di mana ya? mohon jawabannya :)

    ReplyDelete
  3. sistnya orang surabaya ya? beli tony moly dimana? mohon jawabannya,makasiiih :)

    ReplyDelete
  4. aku belinya Pre Order sis,nitip temenku..hehe
    kalo di sby sebenernya udah ada sih konter tony moly di TP,tapi CC cream kayaknya waktu itu belum ada..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

My Night Skincare Routine Series 3 - L'oreal White Perfect

Assalamualaikum..
Yeaaah, finally we come to the last step of my skincare routine before bed :3 Oya, saya nulis serial ini murni saya sharing produk yang fine-fine aja di kulit saya sejauh ini dan emang saya merasa kulit jadi lebih bersih dan cerah aja. Jadi mungkin bisa jadi referensi teman-teman yang lagi cari-cari skincare sebelum tidur^^ Hehehe
Oke, cukup sudah prolog nya yaa.. Saya mulai review night cream yang saya pakai, yaitu L'oreal White Perfect. Sebelum ini, night cream yang pernah saya pakai hanya night cream racikan dokter kulit saya kalau kulit saya sedang bermasalah. Kalau lagi oke sih, saya ga pakai night cream. Dulu pernah saya coba Elicina, snail cream gitu, sebagai night cream saya. Tapi saya rasa itu terlalu 'thick' teksturnya, jadi kerasa ga nyaman aja gituu, bikin males pakai. Hehe

Lalu suatu hari saya ke konter L'oreal barengan beli Pre-essence itu, saya beli night cream ini. Lagi diskon kan ceritanya. Dan saya pikir, saya pake serum, pre-essenc…

Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask Review

Assalamualaikum... Hai haii, I'm coming again with another review^^ Kali ini yang mau saya bahas adalah masker Innisfree yang kayaknya heits bingits, Jeju Volcanic Pore Clay Mask. Bahkan yang baru ada yang judulnya Super Volcanic Pore Clay, tapi saya baca review beauty blogger lainnya itu lebih buat yang super oily skin. Saya ga super oily jadi ga pake yang super volcanic deh.. Oya, dulu sempet yang happening itu masker ini tapi yang tipe hard. Saya sendiri belum pernah coba dulu yang hard, tapi katanyaa bikin jerawat cepet kempes. Jadi apakah yang soft ini juga hebring buat jerawat? So, check it out^^
 This Jeju volcanic scoria clay mask intensively adsorbs sebum and clarifies skin pores.
About Jeju volcanic scoria This pure and rare ingredient, formulated from solidified lava caused by volcanic eruptions in Jeju island, adsorbs impurities and sebum that are deeply embedded within skin pores.
Directions: After cleansing and refining skin with toner, gently smooth over entire fac…

Make Over Perfect Cover Creamy Foundation Review & Masami Shouko Puff (Short Review)

Assalamualaikum.. Hellooo, ga bosen-bosen kan sama review saya? Mangaaap, belakangan yang saya post di blog review-review meluluu.. Yang saya lihat belakangan ini ya cuma kosmetik ini, ga ada kejadian atau cerita aneh bin ajaib yang asik ditulis.. Jadi, maklumi yaa.. Tunggu tanggal mainnya, akan ada DIY Project, yang entah gagal atau berhasil bakal teteup saya post di sini. Sekarang masih processing, so please be prepared yaaa..  *spoiler*
Sebenernya saya udah lama ngincer brand Make Over, tapi baru kali ini ada kesempatan nyobain. Karena kebetulan foundie saya udah habis lagii, jadilah yang saya coba adalah foundationnya. Sebelumnya foundation yang pernah saya pakai adalah Wardah yang luminous liquid sama NYX HD Studio, dimana mereka semua liquid dan coveragenya medium. Udah bagus sih, cocok buat sehari-hari. Tapi karena saya sekarang merasa BB Cream udah cukup buat sehari-hari, makanya beli foundie 'agak berat' buat kalo ada acara-acara. That's why, yang saya pilih adal…