Skip to main content

Today, Had a Blast and Little Thoughts [about Hallyu]

Today, me and friends went to karaoke. By the way, this is the first time I go together with them, intentionally  to sing Kpop song. kekeke.. *devillaugh

Aaaand, they know sooo many Kpop song, while I know only a few of it AND I know most are SNSD's, T-Ara's, and f(x)'s. But it was fun though, karaoke-ing (I dunno the proper vocab, heheh) Kpop almost till the end. After we done karaoke-ing, we ate late lunch on a Korean resto. The food names, I don't know them. The price? Don't ask. Taste? So-so.. However, I love Indonesian food's taste more. :p

Sometimes, I think about this, Korean wave, or hallyu you call it? How can it happen in sudden? Yes, not so sudden, of course there must be a process but it is so fabolous for them managed this hallyu. The beautiful faces on TV, always make us, viewers, adore them MUCH! How can they be that pretty, handsome, have beautiful body? The drama, romance, lifestyle, up-to-date fashion, scenery, are great.

I noted, beauty in Korea is very important. Boys and girls, are the same. They very concerned about their appearance. Boys do make up, dressed well. I heard that there is motto 'there is no place for ugly people' there. Even government subsidize people's insurance for skincare and plastic surgery. Nearly 15% of the cost borne by the government. So, it's not weird that Korean very obsessed on their appearance. Plus, the artists there 'hypnotized' them with their beautiful faces and bodies EVERYDAY!

After all, I'm proud of Indonesia. We have our own beauty, not always white-pale-pink skin, sharp-edged nose, small face, wide eyes, etc..We might have brown/tanned skin, narrow eyes, not-so-sharp nose (read: pesek), but this is us. God creates you with blend of the best, harmonized perfectly. Do make up is okay, but remember the point: it just to make you looked fresh and clean, not to beautify you, because you are beautiful *Cherrybelle song as backsoung* #plakk

Comments

Popular posts from this blog

My Night Skincare Routine Series 3 - L'oreal White Perfect

Assalamualaikum..
Yeaaah, finally we come to the last step of my skincare routine before bed :3 Oya, saya nulis serial ini murni saya sharing produk yang fine-fine aja di kulit saya sejauh ini dan emang saya merasa kulit jadi lebih bersih dan cerah aja. Jadi mungkin bisa jadi referensi teman-teman yang lagi cari-cari skincare sebelum tidur^^ Hehehe
Oke, cukup sudah prolog nya yaa.. Saya mulai review night cream yang saya pakai, yaitu L'oreal White Perfect. Sebelum ini, night cream yang pernah saya pakai hanya night cream racikan dokter kulit saya kalau kulit saya sedang bermasalah. Kalau lagi oke sih, saya ga pakai night cream. Dulu pernah saya coba Elicina, snail cream gitu, sebagai night cream saya. Tapi saya rasa itu terlalu 'thick' teksturnya, jadi kerasa ga nyaman aja gituu, bikin males pakai. Hehe

Lalu suatu hari saya ke konter L'oreal barengan beli Pre-essence itu, saya beli night cream ini. Lagi diskon kan ceritanya. Dan saya pikir, saya pake serum, pre-essenc…

Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask Review

Assalamualaikum... Hai haii, I'm coming again with another review^^ Kali ini yang mau saya bahas adalah masker Innisfree yang kayaknya heits bingits, Jeju Volcanic Pore Clay Mask. Bahkan yang baru ada yang judulnya Super Volcanic Pore Clay, tapi saya baca review beauty blogger lainnya itu lebih buat yang super oily skin. Saya ga super oily jadi ga pake yang super volcanic deh.. Oya, dulu sempet yang happening itu masker ini tapi yang tipe hard. Saya sendiri belum pernah coba dulu yang hard, tapi katanyaa bikin jerawat cepet kempes. Jadi apakah yang soft ini juga hebring buat jerawat? So, check it out^^
 This Jeju volcanic scoria clay mask intensively adsorbs sebum and clarifies skin pores.
About Jeju volcanic scoria This pure and rare ingredient, formulated from solidified lava caused by volcanic eruptions in Jeju island, adsorbs impurities and sebum that are deeply embedded within skin pores.
Directions: After cleansing and refining skin with toner, gently smooth over entire fac…

Make Over Perfect Cover Creamy Foundation Review & Masami Shouko Puff (Short Review)

Assalamualaikum.. Hellooo, ga bosen-bosen kan sama review saya? Mangaaap, belakangan yang saya post di blog review-review meluluu.. Yang saya lihat belakangan ini ya cuma kosmetik ini, ga ada kejadian atau cerita aneh bin ajaib yang asik ditulis.. Jadi, maklumi yaa.. Tunggu tanggal mainnya, akan ada DIY Project, yang entah gagal atau berhasil bakal teteup saya post di sini. Sekarang masih processing, so please be prepared yaaa..  *spoiler*
Sebenernya saya udah lama ngincer brand Make Over, tapi baru kali ini ada kesempatan nyobain. Karena kebetulan foundie saya udah habis lagii, jadilah yang saya coba adalah foundationnya. Sebelumnya foundation yang pernah saya pakai adalah Wardah yang luminous liquid sama NYX HD Studio, dimana mereka semua liquid dan coveragenya medium. Udah bagus sih, cocok buat sehari-hari. Tapi karena saya sekarang merasa BB Cream udah cukup buat sehari-hari, makanya beli foundie 'agak berat' buat kalo ada acara-acara. That's why, yang saya pilih adal…