Skip to main content

Product Review - Brush Bath Banila Co.

Hello everyone..
Today I want to review a brush cleanser from Banila Co. called Brush Bath. Well, actually this is the very first brush cleanser I ever buy so honestly I can't make any comparison to another brand or product. Heheh..

Anyway, washing your cosmetics or skin care brushes is very important because they always have direct contact to our skin. They 'connect' the interaction between skincare/cosmetics and skin, so they can also 'connect' interaction between bacteria and our skin. It will be better if your brush cleanser contains antiseptics or antibacteria because it will clean your brushes 'more'. I don't know whether this cleanser contains antiseptic or not, because the direction and all are written in korean (huhuhu) but I think it is not. I didn't read any calim about it in the website where I bought this (silly reason though, hehehe)

Before today, I wash my brushes using baby shampoo mixed with olive oil. It is a cheaper way to do brush washing. But lately I want to try another way to wash my brush. Using it's REAL CLEANSER. and my choice comes to Brush Bath from Banila.Co .
the color is soft pink, so cute!

And this is the long-time-not-washed brushes #hammer

Prepare a bowl for the cleanser container.. FYI, the cleanser is already
poured in the bowl, but it is seemless

move the brushes in circular motion in the cleanser. Do it one by one..
Be patient, girls :p
after all done, fill the bowl with water and rinse the brushes,
one by one again. :)

Do rinse repeatedly until the water don't get darker again and
put the brushes on a clean towel

Let them dry naturally. DO NOT using hair dryer or something similar

Steps above are my way to do brush washing. Anyway, keep your brush downward so the water can't get in the brushes' 'roots'. In that way, your brushes will not fall out.

My opinion about this product is the smell is really good. It is soft and just not like soap or baby shampoo which is bubbly. It is not bubbly at all, so it's easier to rinse than using baby shampoo. kekeke

Thank you for reading :)

Comments

  1. Nice spot. I like it a good deal ... but why so short?


    Feel free to surf to my web-site; mortgage lenders for bad credit

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

My Night Skincare Routine Series 3 - L'oreal White Perfect

Assalamualaikum..
Yeaaah, finally we come to the last step of my skincare routine before bed :3 Oya, saya nulis serial ini murni saya sharing produk yang fine-fine aja di kulit saya sejauh ini dan emang saya merasa kulit jadi lebih bersih dan cerah aja. Jadi mungkin bisa jadi referensi teman-teman yang lagi cari-cari skincare sebelum tidur^^ Hehehe
Oke, cukup sudah prolog nya yaa.. Saya mulai review night cream yang saya pakai, yaitu L'oreal White Perfect. Sebelum ini, night cream yang pernah saya pakai hanya night cream racikan dokter kulit saya kalau kulit saya sedang bermasalah. Kalau lagi oke sih, saya ga pakai night cream. Dulu pernah saya coba Elicina, snail cream gitu, sebagai night cream saya. Tapi saya rasa itu terlalu 'thick' teksturnya, jadi kerasa ga nyaman aja gituu, bikin males pakai. Hehe

Lalu suatu hari saya ke konter L'oreal barengan beli Pre-essence itu, saya beli night cream ini. Lagi diskon kan ceritanya. Dan saya pikir, saya pake serum, pre-essenc…

Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask Review

Assalamualaikum... Hai haii, I'm coming again with another review^^ Kali ini yang mau saya bahas adalah masker Innisfree yang kayaknya heits bingits, Jeju Volcanic Pore Clay Mask. Bahkan yang baru ada yang judulnya Super Volcanic Pore Clay, tapi saya baca review beauty blogger lainnya itu lebih buat yang super oily skin. Saya ga super oily jadi ga pake yang super volcanic deh.. Oya, dulu sempet yang happening itu masker ini tapi yang tipe hard. Saya sendiri belum pernah coba dulu yang hard, tapi katanyaa bikin jerawat cepet kempes. Jadi apakah yang soft ini juga hebring buat jerawat? So, check it out^^
 This Jeju volcanic scoria clay mask intensively adsorbs sebum and clarifies skin pores.
About Jeju volcanic scoria This pure and rare ingredient, formulated from solidified lava caused by volcanic eruptions in Jeju island, adsorbs impurities and sebum that are deeply embedded within skin pores.
Directions: After cleansing and refining skin with toner, gently smooth over entire fac…

Make Over Perfect Cover Creamy Foundation Review & Masami Shouko Puff (Short Review)

Assalamualaikum.. Hellooo, ga bosen-bosen kan sama review saya? Mangaaap, belakangan yang saya post di blog review-review meluluu.. Yang saya lihat belakangan ini ya cuma kosmetik ini, ga ada kejadian atau cerita aneh bin ajaib yang asik ditulis.. Jadi, maklumi yaa.. Tunggu tanggal mainnya, akan ada DIY Project, yang entah gagal atau berhasil bakal teteup saya post di sini. Sekarang masih processing, so please be prepared yaaa..  *spoiler*
Sebenernya saya udah lama ngincer brand Make Over, tapi baru kali ini ada kesempatan nyobain. Karena kebetulan foundie saya udah habis lagii, jadilah yang saya coba adalah foundationnya. Sebelumnya foundation yang pernah saya pakai adalah Wardah yang luminous liquid sama NYX HD Studio, dimana mereka semua liquid dan coveragenya medium. Udah bagus sih, cocok buat sehari-hari. Tapi karena saya sekarang merasa BB Cream udah cukup buat sehari-hari, makanya beli foundie 'agak berat' buat kalo ada acara-acara. That's why, yang saya pilih adal…