Skip to main content

Be Healthy..

Health is an important thing. If you got sick, you couldn't do any of your activities. Even when you try to do something, you will not get the best result. Sickness ruins your focus, your ability doing things and so on. 

To keep being healthy, the most important things you do is doing sport and do diet. Sport, not only makes you healthy, is also give you a good body shape. As human being, we always want a perfect appearance and ideal body shape. Actually these are the second and third reason of doing sport, but some people make them as their goal of doing sport. Whatever your reason, sport IS good for your health. Period.

Well, lately I try to do sport regularly. My reason? First, I want to move my body, being more active and healthier, of course. Because, I can say, that I can get sick easily and I think it is because my acute laziness. Heheh.. Second reason, I want to be fatter. No kidding. I have a very thin body, I think. My weight is under normal and may be that is also a reason why I get sick easily.

I want to share my experience of doing sport. For me, doing sport makes my body feels stronger. My body feels comfortable and fresh too. I can sleep well at night (okay, I always sleep well, though, kekeke). Besides, now I can manage my weight more stable. Usually, at night I can gain 1kg, but tomorrow morning that 1kg just disappear. But now, my body weight is more stable than usual, it increases little by little. Of course, this because I'm doing sport AND do diet.

Who says diet is for fat people only? Diet is for everyone. Diet is the way you eat right food for your body and health. Diet is an eating habit. For my goal of being healthier, I eat any food that cooked at home. Although I buy food, I make a variance between my daily food. If today I ate meat, I'll try not to eat meat for tomorrow, maybe vegs or fish,or any other kind of food. I accustomed myself to drink juice and add one more glass of milk. Usually I drink chocolate milk in the morning, but now I add one glass of full cream milk at night and mix that milk with honey. Sooo delicious.. 

Maybe that's all my new diet now. I think they works well for my health. But I think, there are things that also important for our health besides your diet and your sport. They are praying, loving, and believing. These are especially for our 'inside' health. I believe that your spiritual health has impact on your body health. You will healthy if you have healthy mind, right?
So, for now I still learn to be more loving others, believe in God's timing, and keep praying for the best. Because us, as human, actually can try as hard as we can but God will make the decision what's best for us.

Keep healthy, guys :)

Comments

  1. sip ci kalo uda mau olahraga rutin :)

    ReplyDelete
  2. olahraganya yg kaya gimana bu?

    ReplyDelete
  3. @arin: olahraga senam" gitu kalo aku,body pump, yoga, pilates jg bantu buat bentuk badan..di samping itu,makan yg cukup sama minum susu..

    ReplyDelete
  4. aku juga pernah kaya gitu ce, cuman sekalinya mulai ngebiasain olhraga malah cidera, kata dokter sarafnya kejepit. Sampe skrg jadi parno mau gerak lagi. hehehe
    semangat deh ce, semoga cepet dapet berat ideal yaaaaa :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

My Night Skincare Routine Series 3 - L'oreal White Perfect

Assalamualaikum..
Yeaaah, finally we come to the last step of my skincare routine before bed :3 Oya, saya nulis serial ini murni saya sharing produk yang fine-fine aja di kulit saya sejauh ini dan emang saya merasa kulit jadi lebih bersih dan cerah aja. Jadi mungkin bisa jadi referensi teman-teman yang lagi cari-cari skincare sebelum tidur^^ Hehehe
Oke, cukup sudah prolog nya yaa.. Saya mulai review night cream yang saya pakai, yaitu L'oreal White Perfect. Sebelum ini, night cream yang pernah saya pakai hanya night cream racikan dokter kulit saya kalau kulit saya sedang bermasalah. Kalau lagi oke sih, saya ga pakai night cream. Dulu pernah saya coba Elicina, snail cream gitu, sebagai night cream saya. Tapi saya rasa itu terlalu 'thick' teksturnya, jadi kerasa ga nyaman aja gituu, bikin males pakai. Hehe

Lalu suatu hari saya ke konter L'oreal barengan beli Pre-essence itu, saya beli night cream ini. Lagi diskon kan ceritanya. Dan saya pikir, saya pake serum, pre-essenc…

Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask Review

Assalamualaikum... Hai haii, I'm coming again with another review^^ Kali ini yang mau saya bahas adalah masker Innisfree yang kayaknya heits bingits, Jeju Volcanic Pore Clay Mask. Bahkan yang baru ada yang judulnya Super Volcanic Pore Clay, tapi saya baca review beauty blogger lainnya itu lebih buat yang super oily skin. Saya ga super oily jadi ga pake yang super volcanic deh.. Oya, dulu sempet yang happening itu masker ini tapi yang tipe hard. Saya sendiri belum pernah coba dulu yang hard, tapi katanyaa bikin jerawat cepet kempes. Jadi apakah yang soft ini juga hebring buat jerawat? So, check it out^^
 This Jeju volcanic scoria clay mask intensively adsorbs sebum and clarifies skin pores.
About Jeju volcanic scoria This pure and rare ingredient, formulated from solidified lava caused by volcanic eruptions in Jeju island, adsorbs impurities and sebum that are deeply embedded within skin pores.
Directions: After cleansing and refining skin with toner, gently smooth over entire fac…

Make Over Perfect Cover Creamy Foundation Review & Masami Shouko Puff (Short Review)

Assalamualaikum.. Hellooo, ga bosen-bosen kan sama review saya? Mangaaap, belakangan yang saya post di blog review-review meluluu.. Yang saya lihat belakangan ini ya cuma kosmetik ini, ga ada kejadian atau cerita aneh bin ajaib yang asik ditulis.. Jadi, maklumi yaa.. Tunggu tanggal mainnya, akan ada DIY Project, yang entah gagal atau berhasil bakal teteup saya post di sini. Sekarang masih processing, so please be prepared yaaa..  *spoiler*
Sebenernya saya udah lama ngincer brand Make Over, tapi baru kali ini ada kesempatan nyobain. Karena kebetulan foundie saya udah habis lagii, jadilah yang saya coba adalah foundationnya. Sebelumnya foundation yang pernah saya pakai adalah Wardah yang luminous liquid sama NYX HD Studio, dimana mereka semua liquid dan coveragenya medium. Udah bagus sih, cocok buat sehari-hari. Tapi karena saya sekarang merasa BB Cream udah cukup buat sehari-hari, makanya beli foundie 'agak berat' buat kalo ada acara-acara. That's why, yang saya pilih adal…