Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Showing posts with label lirik lagu. Show all posts

Time Machine

Prolog: Seperti lagunya Aqua (Itu lohh,yang nyanyi lagu Barbie Girl): If only I could turn back time, If only I had said what I still hide

Ini sudah beberapa hari lewat dan saya masih kepikiran dorama Jepang, Proposal Daisakusen. Dorama lama, tapi saya baru selesai nonton sih, berkat kemarin beberapa hari nganggur. Ini dorama menyentuh banget, bikin gregetan juga, lucu tapi banyak sedihnya kalau menurut saya. Sudah lama sejak terakhir kali saya terharu gara-gara nonton film. Karena pada dasarnya saya sering menghindari film/drama menye-menye, sedih dan semacamnya. Sebenernya Prodai ini nggak menye-menye sih, tapi terharu aja, entah kenapa tiba-tiba ada beberapa scene yang bikin saya pengen nangis >,<

Prodai ini dibikin versi Korea nya juga, Operational Proposal, tapi kata temen yang sudah nonton sih membosankan. Jadi saya belum nonton yang versi Korea. Dann,, anyway, Prodai ini jadi saya hubung-hubungin sama Reply 1997, drama Korea. Gak ada hubungannya sih, ceritanya juga beda. Hehehe...

Dan dan dan, saya dengerin satu lagu Bruno Mars, entah mengapa terngiang-ngiang aja ini akhir-akhir ini. Lagi-lagi saya menghubung-hubungkan sama Prodai. Tampaknya saya lagi tergila-gila sama dorama satu itu. Apalagi sama Yamapiii aka Yamashita Tomohisa, pemeran utamanya. Keren! Cool! Entahlah, semacam celebrity crush, but not that bad :D

Same bed, but it feels just a little bigger now
Our song on the radio, but it don't sound the same
When our friends talk about you all that it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name
And it all just sound like..

Hmm, too young, too dumb to realize
That I should have brought you flowers and held your hand
Should have gave you all my hours when I had the chance
Take you to every party cause all you wanted to do was dance
Now my baby is dancing, but she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made
And it haunts me every time I close my eyes
It all just sound like..

Although  it hurts I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know
I hope he buys you flowers, I hope he holds your hand
Give you all his hours when he has the chance
Take you to every party cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done when I was your man..
    -Bruno Mars-                           

Get the point?
Jangan dipikir terlalu dalam atau cari hubungannya terlalu erat, ini sebenernya saya aja sih yang hubung-hubungin, hehehe

"Relationships have levels. Mine with Yoon Jae was one of the easiest. A relationship that easy to explain and easy to maintain. A casual relationship between old friends. But that day, I realized something. Ours could be one of the hardest. The hardest relationship, that between man and woman." Shi Won - Reply1997 ep11
Dan satu quote yang mengena banget buat saya dari dorama ProDai ini:
"If you keep thinking there's always tomorrow, you'll suffer for it. Those who say they'll do it tomorrow are idiots!
Ini nonjok banget buat saya yang suka nunda-nunda.. Dan kayak kata si pak peri: 'History has proven that making excuses is what humans do best!

Film Jepang emang sering ada pesan moralnya yaa.. Apalagi mas Ken nya ganteng :3
Hahaha, ya dehh..sekiann :D
xoxo

Home - MichaelBuble

Another summer day has come and gone away in Paris and Rome, but I wanna go home

Maybe surrounded by a million people I still feel all alone, I just wanna go home..I miss you, you know
And I've been keeping all the letters that I wrote to you
Each one a line or two, "I'm fine baby, how are you?"
Well, I would send them but I know that it's just not enough
My words were cold and flat and you deserve more than that
Another aeroplane, another sunny place, I'm lucky,I know.. but I wanna go home.. I've to go home..
Let me go home.. I'm just too far from where you are, I wanna come home..
And I feel just like I'm living someone else's life. It's like I just stepped outside when everything was going right. And I know just why you could not come along with me cause this was not your dream but you always believed in me
Another winter day has come and gone away in even Paris and Rome. And I wanna go home. Let me go home.. and I'm surrounded by a million people I still feel all alone ..let me go home, I miss you, you know..
Let me go home.. I've had my run. Baby, I'm done. I gotta go home. Let me go home. It will be alright, I'll be home tonight. I'm coming back home.



Accidentally listened to this song this afternoon, then it still played again and again in my mind till now. Yeah, I wanna go home, place where I can be myself, feeling safe and warm. My home, where my heart feel at ease. For now, home is where my parents are. They will always be there for me. I wish there will be a time I find my second home, the one who I can trust giving my half,heheh
Well,wherever you are, I believe there is home that you miss a lot. And I think this post is a melancholic night post.
Good night..

Can't Take My Eyes Off You (lyric)

Okay, this is a very random post at midnight. I just happen to write this song after I listened to this and I thought this song is very sweet and romantic. Anyway, I listen this song in Muse version. FYI, I will write the lyric only and there's no 'background' story/opinion about this song..


You're just too good to be true, can't take my eyes off you
You feel like heaven to touch, I wanna hold you so much
At long last love has arrived and I thank God I'm alive
You're just too good to be true, can't take my eyes off you

Pardon the way that I stare, there's nothing else to compare
The sight of you makes me weak, there are no words left to speak
But if you feel like I feel, please let me know that it's real
You're just too good to be true, can't take my eyes off you

I love you baby and if it's quite alright 
I need you baby to warm the lonely nights
I love you baby, trust in me when I say..
Oh pretty baby, don't bring me down I pray
Oh pretty baby, now that I have found you, stay
And let me love you baby, let me love you..

...
XOXO

MUSE - Knights of Cydonia (Renungan dalam Lagu)

Come ride with me through the veins of history
I'll show you a God who falls asleep from the job
How can we win when fools can be king?
Don't waste your time or time will waste you
No one 's gonna take me alive,time has come to make things right
You and I must fight for our rights
You and I must fight to survive

Lirik lagu yang pendek tapi mengena menurut saya. Bukan saya setuju dengan 'menghina' Tuhan 'ketiduran melakukan pekerjaan' dan membiarkan dunia ini porak poranda. I believe God never sleep. Dia Maha Melihat dan Maha Mengetahui. Tapi manusia sebagai 'wakil' Tuhan di dunialah yang 'merusak' dunia ini. Pertanyaannya, jadi kenapa Tuhan membiarkan kerusakan-kerusakan terjadi?if He really can do anything, why does He just let this happen? Well,menurut saya ini hukum proses, Tuhan ingin melihat manusia melakukan apapun keinginannya dan nantinya akan dipertanggungjawabkan di fase kehidupan selanjutnya. Bukankah Tuhan memang sudah 'menyerahkan' urusan dunia pada manusia? Hmmm, okay, ini menurut pendapat saya yang awam ini lho yaa..
Nah, back to the song. Saya setuju bahwa pemimpin adalah hal yang mutlak perlu untuk sebuah kelompok. Pemimpin yang akan menentukan berhasil-tidaknya kelompok itu mencapai tujuan bersama-sama. Memang bukan hanya pemimpin saja faktor penentu keberhasilan, tapi kalau pemimpinnya saja ga bener, bagaimana bisa kelompok itu menjadi bener? Jadi ingat akhir-akhir ini semakin banyak orang yang berlomba-lomba menjadi pemimpin. Berjanji ini-itu, bersumpah dengan berbagai cara. Hei, Anda pikir jadi pemimpin itu mudah? Ingat tanggung jawabnya tidak hanya di dunia tapi sampai di akhirat nanti.
Nah, kita sebagai 'rakyat jelata' harus berjuang untuk hak-hak kita. Pilih pemimpin yang memang pantas menjadi pemimpin, karena pemimpin itu juga yang akan memegang 'hidup-mati' kita, memimpin kita ke jalan yang benar. Ini tidak hanya berlaku untuk pemimpin kelompok seperti presiden, kepala desa dan semacamnya, tapi juga imam rumah tangga *ehm*. Hati-hati dalam memilih, untuk melindungi hak kita, bahkan 'hidup' kita.
Oke, ini saja sepertinya tulisan random saya kali ini. Maaf kalau banyak typo, karena sekarang saya sedang di dalam kendaraan dan bosan tidak melakukan apa-apa.
Lastly, this is a great weekend, saya menghabiskan weekend ini dengan banyak teman-teman seperjuangan saya yang mungkin tidak bisa terulang lagi di masa depan karena kesibukan yang akan membelenggu kita. Walaupun selama ikut liburan ini saya sakit, sih, but I had a great moment with them. :D
Best regards,
xoxo

Renungan dalam Lagu [Westlife - Mandy]

I remember all my life, raining down as cold as ice.. shadows of a man, a face through a window, crying in the night, the night goes into morning, just another day.. happy people pass my way.. looking in their eyes, I see a memory, I never realized how happy you made me..
Oh Mandy, when you came and you gave without taking but I sent you away, oh Mandy..
And you kissed me and stopped me from shaking..
And I need you today, oh Mandy..
I'm standing on the edge of time,I walked away when love was mine..caught up in a world of uphill climbing, the tears are on my mind and nothing is rhyming..
Oh Mandy, when you came and you gave without taking but I sent you away, oh Mandy..
And you kissed me and stopped me from shaking..
And I need you today, oh Mandy..
Yesterday is a dream, now I face the morning
Crying on the breeze, the pain is calling
Oh Mandy..
Won't you listen to what I've got to say?
Oh Mandy, don't you let me to throw it all away
Oh Mandy won't you listen to what I've got to say?
And I need you today oh Mandy...
I suddenly writing a song lyric again.. I listened to this song, then I remembered about a K-drama I just watched lately, titled Nice Guy. I won't talk about drama review, but the essential of the story that really describes this Westlife's song..
That once in your life you'll meet a great chance, something really precious to you, but you don't think it's worth enough. You'll just pass away that chance, let go that precious thing, and one day, you'll regret it. Then, maybe you'll think, if only you could turn back time..
Well, that's life. It doesn't give you a second chance. There is NO second chance, but a new beginning to not redo your mistakes. Be thankful for what you have today. Don't be too greedy, to get what's better or think there's something better out there. There's nothing perfect, there will always a better thing if you think there is. Be thankful, hold on your precious things tightly, don't ever let them go or you'll regret later.
Good night
Xoxo

[Song] BAYANGKANLAH - Padi

Bayangkanlah bila aku tak lagi menjadi kekasihmu
Bayangkanlah bila bumi tak mampu lagi berputar
Bayangkanlah bila aku terpisah jauh darimu
Bayangkanlah bila mentari tak mampu lagi menyinari dunia

Dengarlah duhai kekasih, hidup tak selamanya indah
Renungkanlah wahai sahabat, hadapilah semua yang akan terjadi

Bayangkanlah bila aku tak setia lagi kepadamu
Bayangkanlah bila mata tak mampu lagi memandang
Bayangkanlah bila aku terpikat hati yang lainnya
Bayangkanlah bila cinta tak mampu lagi mendamaikan dunia

Duhai.. Tuhan.. Kuserahkan hidupku..

That life is not always as good as we wish. But life must go on. Face the reality..

Life must go on means you go forward, not back to the past. So in present, we should prepare for the worst and wish for the best. By that, we may have no sorry for our past because we have already prepared it well.  Think every actions you take and feel the comforts in your heart. Enjoy your life, so there will be no regret in future.

Have a good life everybody..
Happy weekend :)

Renungan Dalam Lagu [My Chemical Romance - I Don't Love You]

Gak usah banyak prolog deh ya, langsung saya tulis liriknya..

Well, when you go
Don't ever think I'll make you try to stay
And maybe when you get back
I'll be off to find another way

And after all this time that you still owe
You're still a good-for-nothing I don't know
So take your gloves and get out
Better get out while you can

When you go would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday" ?

Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating
But baby when they knock you down and out
It's where you oughta stay

Well after all the blood that you still owe
Another dollar's just another blow
So fix your eyes and get up
Better get up while you can

When you go would you even turn to say
"I don't love you like I did yesterday" ?

Well, come on, come on!
When you go would you have the guts to say
"I don't love you like I loved you yesterday" ?


The point is in these sentence "when you go, don't ever think I'll make you turn to say and maybe when you get back I'll be off to find another way". It's already clear what it means, but here, the main character (in my point of view is a girl) just want to convince herself by asking him that he doesn't love her anymore. Asking him to say "I don't love you like I did yesterday".

She said "sometimes I cry so hard from pleading, so sick and tired of all the needless beating". Here, she confesses that she's hurt and really cry for him leaving, but there is no words needed to make him stay, so she's just in silence. Rather than making quarrel, she let him just leave.

Yes, just leave and live his decision.

Renungan Dalam Lagu [Paramore - Misguided Ghosts]

Sepertinya lagi suka nulis-nulis lirik lagu ya.. Dua hari berturut-turut saya posting lirik lagu terus. Kelihatan lagi ga ada bahan tulisan ya?? Hehehe...

Jadi inget zaman SD-SMP dulu, suka nulis lirik lagu di buku, sampe berhalaman-halaman isinya lirik-lirik lagu. Kurang kerjaan banget deh emang, tapi memang saya suka dengerin lagu dari zaman dulu sih.. Iseng-iseng yang kurang bermanfaat sepertinya..

Nah, kali ini saya ingin menulis tentang lagunya Paramore yang judulnya Misguided Ghosts. Artinya.. arwah penasaran?? Baca dulu liriknya dan dengarkan lagunya dulu aja, deh.. Cekidooot :D


Misguided Ghosts


1, 2, 3, 4


I am going away for a while
But I'll be back don't try and follow me
Cause I'll return as soon as possible
See I'm tryin' to find my place
But it might not be here where I feel safe
We all learn to make mistakes,



And run from them
From them
With no direction
We'll run from them
From them
With no conviction



Cause I'm just one of those ghosts
Traveling endlessly
Don't need no roads
In fact they follow me
And we just go in circles



Now I'm told that this is life
Pain is just a simple compromise
So we can we get what we want out of it
Will someone care to classify
A broken heart and twisted minds
So I can find, someone to rely on,



And run to them
to them
Full speed ahead
Oh you are not
Useless
We are just



Misguided ghosts
Traveling endlessly
The ones we trusted the most
Pushed us far away
And there's no one road
We should not be the same
I'm just a ghost
And still they echo me
They echo me in circles.



Lagu Misguided Ghosts ini, menurut saya bercerita tentang manusia yang selalu mencari jati dirinya. Di hidupnya, manusia akan selalu menemui masalah, "Now I'm told that this is life, pain is just a simple compromise" dan "We all learn to make mistakes". Manusia seperti arwah penasaran, selalu 'berjalan' kesana-kemari terkadang terarah dan terkadang tanpa arah, berjalan terus sampai akhirnya waktu yang menghentikan. 

Semua manusia adalah sama, tidak ada yang tidak berguna, semuanya sama-sama mencari tujuannya masing-masing. Saya jadi berpikir, bahwa sebenarnya tidak ada yang sepenuhnya benar dan tidak ada yang sepenuhnya salah di dunia ini. Karena semua manusia pasti melakukan suatu tindakan didasari tujuan dan niatnya masing-masing, dan bukan hak kita sebagai sesama manusia untuk men-judge tindakan mereka salah atau benar.

"The ones we trusted the most, pushed us far away. And there's no one road. We should not be the same". Kalimat itu membuat saya berpikir, memang benar bahwa kita semua diciptakan berbeda-beda. Tidak seharusnya semua manusia sama. Kita harus menghormati orang lain yang pasti memiliki pandangan berbeda dengan kita. Tidak perlu untuk kita mengikuti pandangan orang lain dan sebaliknya, yang harus dilakukan adalah memahami dan mencoba melihat dari berbagai pandangan yang berbeda. Dengan begitu, kita bisa selalu belajar untuk menghormati orang lain, juga membuka pikiran kita terhadap berbagai pendapat yang berbeda-beda.


Renungan Dalam Lagu (QUEEN - Bohemian Rhapsody)

Sejak beberapa waktu yang lalu, saya suka sekali dengan lagu ini. Saya suka musiknya aja sih, sedangkan untuk makna lagunya sendiri saya tidak paham. Walaupun saya dengarkan berulang-ulang, tetap maksud dari lagu ini tidak saya tangkap. Omong-omong, tahu lagunya gimana gak nih?? Ini liriknya..



Is this the real life?

Is this just fantasy?
Caught in a landslide,
No escape from reality
Open your eyes, 
Look up to the skies and see,
I'm just a poor boy, I need no sympathy,
Because I'm easy come, easy go, 
Little high, little low,
Any way the wind blows doesn't really matter to 
me, to me



Mama, 
I just killed a man,
Put a gun against his head, pulled my trigger 
now he's dead
Mama... life had just begun,
But now I've gone and thrown it all away
Mamaaaaa oooh, 
Didn't mean to make you cry,
If I'm not back again this time tomorrow,
Carry on, carry on as if nothing really matters



Too late, my time has come,
Sends shivers down my spine, body's aching all 
the time
Goodbye, ev'rybody, I've got to go,
Got to leave you all behind and face the truth
Mamaaaaa oooh, (Away the wind blows)
I don't want to die,
I sometimes wish I'd never been born at all



(Guitar solo)



I see a little silhouetto of a man,
Scaramouche! Scaramouche! Will you do the 
Fandango?! 



Thunderbolt and lightning, very, very frightening 
me!
Galileo, Galileo
Galileo, Galileo 
Galileo, Figaro - magnifico 



I'm just a poor boy, nobody loves me
He's just a poor boy from a poor family,
Spare him his life from this monstrosity!
Easy come, easy go, will you let me go
Bismilah! No, we will not let you go
(Let him go!) Bismilah! We will not let you go
(Let him go!) Bismilah! We will not let you go
(Let me go) Will not let you go 
(Let me go)(Never) Never let you go
(Let me go) Never let you go (Let me go) Ah
No, no, no, no, no, no, no
Oh mama mia, mama mia, mama mia, let me go
Beelzebub has a devil put aside for me, for me, 
for meeeeeeeeeeeeeeee!



So you think you can stop me and spit in my 
eye?!?!
So you think you can love me and leave me to 
die?!?!
Oh, baby, can't do this to me, baby,
Just gotta get out, just gotta get right outta 
here!



(Guitar solo)



Nothing really matters, Anyone can see,
Nothing really matters,
Nothing really matters to me...



Anyway the wind blows...


Dari lirik di atas, agak bingung sih ini lagu maksudnya apa.. tapi masa bodo ah, yang penting enak didenger aja lagunya..
Akhirnya saya searching di Google, Bohemian atau yang disingkat Boho itu apaan sih? Ada yang nulis, penyembah setan lah, ada yang nulis juga vintage" dan kebebasan. Jadi saya lebih condong kalo Bohemian itu berarti freedom dan Bohemian Rhapsody bisa diartikan irama kebebasan. #sotoy

Dari hasil searching itu pula, saya menemukan bahwa yang ga paham dengan maksud lirik ini ga hanya saya seorang diri.

Dari awal lirik lagu, diceritakan bahwa 'pemeran utama' adalah orang miskin yang telah membunuh seseorang lalu dia menyesal dan meminta maaf pada ibunya. Akhirnya dia menyerahkan dirinya, tidak mengelak untuk dihukum. Ada banyak kata yang saya tidak tahu artinya, seperti 'Scaramouche', 'Fandango', terus tiba-tiba 'Galileo', terus 'Figaro'. Tapi intinya saya nangkep lagu ini maksudnya bercerita tentang seseorang yang telah salah kemudian akan dihukum. Tapi ada juga yang berpendapat kalau si 'pemeran utama' mengelak bahwa dia telah membunuh dengan mengatakan 'fandango' yang diartikan sebagai istilah jalanan untuk kata 'menari'. Bahkan perbuatannya dituduhkan sebagai jebakan dari 'Beelzebub' yang diartikan sebagai nama setan.

Pokoknya banyak deh interpretasi beda-beda tentang makna lagu ini. Tapi buat saya, yang paliiiiing saya suka dari lagu ini adalah di bagian ending lagu, yang dinyanyikan dengan nada sedikit nge-rock,
  "So you think you can stop me and spit in my eye?? So you think you can love me and leave me to die?? Ohh, baby, can't do this to me, baby.. Just gotta get out, just gotta get right outta here.."



Renungan Dalam Lagu (Beginner - AKB48)


Whoaa, tiba-tiba saja saya ingin posting lirik lagu AKB48 - Beginner. Kenapa? Karena saya melihat arti dari lagu ini bagus sekali, very motivating (yep, for me), selain itu musiknya enak juga sih :D
Check it out
kinou made no keiken to ka

chishiki nanka nimotsu na dake
kaze wa itsumo toorisugite
ato ni nani mo nokosanai yo

atarashii michi wo sagase!

hito no chizu wo hirogeru na!
fuseta me wo ageta toki ni ZERO ni narunda
bokura wa yume miteru ka?

mirai wo shinjiteiru ka?
kowai mono shirazu mi no hodo shirazu
muteppou na mama
ima bokura wa yume miteru ka?
kodomo no youni massara ni…
shipai sareta kusari wa hikichigirou
Change your mind
Change your mind
nani mo shiranakute ii Beginner!

shippai shite haji wo kaite
kizutsuita koto TORAUMA ni natte
anna omoi nido to iya da to
kashikoku natta otonatachi yo

CHARENJI wa bakageta koto

RISUKU kaihiseru youni
oro kana keisan shite nani wo mamoru no?
bokura wa ikiteiru ka?

ashita mo ikiteitai ka?
wakatta furi shite shittaka buri de
yume mo hisashiburi
sou bokura wa ikiteiru ka?
inochi muda ni shitenai ka?
myaku wo utsu kodou wo ima kanjiro!

Stand up! Together!

umareta hi omoidase!
dare mo ga Beginner!
Stand up! Right away!
hajime kara kantan ni
umaku wa ikanee
Stand up! Together!
saisho ni modoraba ii
mo ichido Beginner!
Stand up! Right away!
hiraki naotte hiraki naotte
dou ni ka naru sa
furui PEEJI wa yaburi sutero
saa hajimeyouze!
We can be reborn all the time

bokura wa yume miteru ka?

mirai wo shinjiteiru ka?
kowai mono shirazu mi no hodo shirazu
muteppou na mama
ima bokura wa yume miteru ka?
kodomo no youni massara ni…
shipai sareta kusari wa hikichigirou

nani mo dekinai

chanto dekinai
sore ga doushita?
bokura wa wakainda
nani mo dekinai
sugu ni dekinai
dakara bokura ni kanousei ga arunda

ame wa yanda

kaze wa yanda
mita koto no nai
hikari ga sasu yo
ima ga toki da

kimi wa umare kawatta Beginner!
TRANSLATION
All the experiences you made until yesterday

And your knowledge are only a burden
The wind will always pass by
And leave nothing behind

Look for a new road!

Don’t open someone else’s map!
When you raise your eyes that were looking at the ground you’ll become zero
Are we dreaming?

Are we believing in future?
Afraid of nothing, careless of what’s our place
As reckless as we are
Are we dreaming now?
We should be as brand new as a child…
Let’s tear off the chains that controlled us
Change your mind
Change your mind
We don’t need to know anything Beginner!

Adults failed and felt ashamed

And suffering has become their trauma
Thinking they don’t want to feel such pain again
They have become smart

Challenges are laughed upon

What are you protecting with your silly calculations
In order to avoid risks?
Are we alive?

Do we want to be alive tomorrow?
We pretend we understand, we feign a knowing look
While we haven’t dreamed in a long while
Yeah, are we alive?
Aren’t we wasting our life?
Feel now the rhythm pulsing through your veins!

Stand up! Together!

Remember the day you were born!
Everyone’s a beginner!
Stand up! Right away!
It won’t go well
Easily from the beginning
Stand up! Together!
You just need to go back to the beginning
A beginner again
Stand up! Right away!
Be defiant, be defiant
It will happen somehow
Tear away the old page
Come on, let’s begin!
We can be reborn all the time

Are we dreaming?

Are we believing in future?
Afraid of nothing, careless of what’s our place
As reckless as we are
Are we dreaming now?
We should be as brand new as a child…
Let’s tear off the chains that controlled us

I can’t do anything

I can’t do it well
And so?
We’re still young
I can’t do anything
I can’t do it right away
That’s why we have possibilities

The rain has stopped

The wind has stopped
A light we’ve never seen before
Is shining
Now’s the time

You are a reborn beginner!
Dari translation-nya pasti sudah bisa nangkep kan pesan dari lagu ini.. Walaupun AKB48 yang saya lihat dulunya seperti segerombolan cewek-cewek cantik dan suka pakai baju seksi, saya jadi agak ngeh setelah mendengar lagu Beginner ini dan bahkan saya jadi sedikit suka sama AKB48. Imej mereka di mata saya berubah menjadi segerombolan remaja perempuan yang sedang belajar menghadapi dunia dan menjadi dewasa. Semangat muda yang mereka bawa sangat berkobar dan itu yang saya tangkap dari lagu ini. Hehehe.. CMIIW

"Seandainya saja..."

Apa yang terjadi di masa lalu sebenarnya bukan sesuatu yang harus disesali, apalagi diratapi hingga membuat sakit hati. Tapi terkadang per...